huurder bedrijfsvastgoed

De korte lijnen spraken ons aan

Aan het Burgemeester de Beaufortplein 3 in Markelo heeft Twinta gezondheidscentrum Het Stroaten gebouwd. Hierin zijn diverse bedrijven gevestigd die actief zijn in de zorgsector. Eén van hen is Apotheek Markelo. René Strating is de eigenaar.

Samen de toekomst in

“In 2002 waren wij al met een groot aantal participanten op zoek naar een ruimte waar we onder één dak een gezondheidscentrum konden vestigen. Dat heeft natuurlijk nogal wat voeten in de aarde, want je moet heel veel dingen afspreken met elkaar. We hebben gekozen voor een samenwerkingsmodel. Op basis van een gezamenlijk visiedocument zijn we samen de toekomst in gegaan.”

Twinta als ontwikkelaar

Zodra het duidelijk was dat de partijen verder samen wilden, zijn ze op zoek gegaan naar een ontwikkelaar voor het nieuwe gezondheidscentrum. Dat is het moment waarop Twinta erbij is gekomen, vertelt René Strating: “Het kwam allemaal mooi bij elkaar doordat Twinta de vastgoedtak is van Carintreggeland, wat uiteraard de grootste thuiszorgorganisatie in de regio is. Een thuiszorgteam van Carintreggeland wilde graag ruimte huren in Markelo, dus dat kwam goed uit. Deze korte lijnen spraken ons aan en vervolgens zijn we de samenwerking aangegaan met Twinta als ontwikkelaar.”

Tevreden ondernemer

Uiteindelijk is in 2015 gezondheidscentrum Het Stroaten geopend. Daarin zijn naast een apotheek, de huisartsenpraktijk Rosing & Bruins Slot  en een thuiszorgkantoor van Carintreggeland ook een podotherapeut, een mensendiecktherapeut, een prikpost van het Deventer Ziekenhuis, een kinder- en jeugdpsycholoog en een verloskundigenpraktijk gevestigd. Een aantal van deze ondernemers is door de samenwerking in het gezondheidscentrum zelfs teruggekeerd naar Markelo. Over de samenwerking met Twinta is René Strating zeer tevreden: “Het is een heel mooi pand geworden, waarbij niet bezuinigd is op goede materialen. Over de prijs hebben we goede afspraken gemaakt. Al met al ben ik een tevreden ondernemer.”

Delen