Corona-virus informatie

Het Coronavirus (COVID-19) verspreidt zich verder in Nederland. Wij houden de ontwikkelingen vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten en volgen de geldende adviezen vanuit RIVM, GGD en landelijk uitbraakmanagementteam om verspreiding en de gevolgen daarvan te beperken. Graag houden we u via deze plek op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Twinta en de maatregelen die we hebben genomen.

Maatregelen rondom Corona

Het coronavirus houdt ons al enige tijd in de greep. We doen er met elkaar alles aan om besmetting te voorkomen. Op deze pagina leest u informatie over de maatregelen die wij treffen.

Wij zijn op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur telefonisch bereikbaar op 074 7373. Als uw vraag niet dringend is, dan kunt u ons ook een e-mail sturen. Mail dan naar info@twinta.nl. In de avonden en in het weekend staat dit telefoonnummer doorgeschakeld naar de storingsdienst. Dit geldt alleen voor noodsituaties.

We voeren momenteel de noodzakelijke reparaties uit. U moet hierbij denken aan lekkages, een storing in de lift, stroomstoringen, et cetera: alles wat niet kan wachten, wordt vanzelfsprekend voor u uitgevoerd.

Wanneer u een melding doet van een spoedreparatie en u heeft (lichte) corona-achtige klachten (neusverkoudheid, hoesten, proesten, hoofdpijn, keelpijn of koorts) vragen wij u om dit vooraf aan ons te melden.  Onze technische dienst zal dan vanzelfsprekend beschermende maatregelen treffen. 
 

Woninginspecties en opleveringen gaan door. Wij geven u dan geen hand. Natuurlijk houden we anderhalf meter afstand en wij houden ons aan de RIVM richtlijnen. Heeft u last van vage klachten die mogelijk worden veroorzaakt door het coronavirus? Dan verzoeken wij u om de afspraak af te zeggen.

Heeft u gereageerd op een woning? Dat gaat de normale procedure gewoon door. Bij een bezichtiging geven wij u geen hand en houden we anderhalf meter afstand.

Heeft u last van vage klachten die mogelijk worden veroorzaakt door het coronavirus? Dan verzoeken wij u om de afspraak af te zeggen.
 

Er vinden in deze periode geen onderhoudswerkzaamheden plaats tenzij onderhoud noodzakelijk is.
Onderhoudsmedewerkers van Twinta zullen in verband met de richtlijnen rondom het Coronavirus mondkapjes dragen.
Voor meer informatie zie ook bijgaande de website van Carintreggeland via onderstaande link:

https://www.carintreggeland.nl/Corona-virus-informatie

 

 

Specifieke informatie voor huurders in Carintreggeland Huizen Hoog Schuilenburg Almelo, Backenhagen Hengelo en De Wieken Delden

Twinta verhuurt  appartementen in Backenhagen in Hengelo en De Wieken in Delden. In deze panden worden appartementen verhuurd aan mensen die zelfstandig wonen. Daarnaast heeft een groot deel van het pand de bestemming verzorging-/verpleeghuis. In deze panden gelden specifieke RIVM-richtlijnen, ter bescherming van deze kwetsbare bewoners. De appartementen in Hoog Schuilenburg in Almelo worden verhuurd door Woonzorg Nederland. Hier gelden de algemene RIVM-richtlijnen.

Nee, alle verpleeghuizen in Nederland zijn afgesloten voor bezoek. Zo zorgen we dat de kwetsbare bewoners en collega’s maximaal beschermd worden tegen besmetting. Deze regels gelden ook voor Backenhagen in Hengelo en De Wieken in Delden.

Nee, helaas, momenteel zijn de Carintreggeland Huizen gesloten voor bezoek. We doen er alles aan om het virus in te dammen en alle bewoners tegen besmetting te beschermen. De sluiting houdt in dat huurders niet naar buiten mogen. Er mag niemand in, maar er mag ook niemand uit (met uitzondering van onze medewerkers, wijkverpleging en medische dienst).

U kunt met uw familielid contact hebben via telefoon of beeldbellen. Natuurlijk kunt u ook via whatsapp filmpjes en audioberichten versturen.

Ja, op dit moment heeft Carintreggeland in bijna alle teams nog de mogelijkheid om volgens het zorgplan de zorg te leveren. Als dit niet meer mogelijk is neemt de wijkverpleegkundige contact met u op en gaat dan opnieuw met u in gesprek over welke zorg medisch echt noodzakelijk is en wat mensen in uw eigen omgeving op kunnen pakken. Het zorgplan wordt daarop aangepast.

Ja, graag wijzen wij huurders en familieleden op de mogelijkheid om via beeldcontact contact met elkaar te onderhouden. Ook kan personenalarmering een huurder ondersteunen. Met een druk op een knop krijgt de huurder bij een noodsituatie een verpleegkundige aan de lijn. Deze verpleegkundige overlegt wat er aan de hand is en schakelt indien nodig de juiste hulp in.

Hoofdkantoor

Twinta hoofdkantoor
 
Twinta
Boortorenweg 20
7554 RS Hengelo
Postbus 506
7550 AM Hengelo